Saturday, March 13, 2010

Ser fram emot säsongen

Få kan väl protestera mot att säsongen 2010 kommer att bli den mest spännande på länge. Förutom att cyklingen just nu har många starkt lysande stjärnor så blir ju kampen mellan gamlingen Armstrong och Contador. Kommer att bli svårt att släppa Twitter-knarkandet i år när det ska kommenteras efter etapperna.

Cyklingen känns också som att den har en chans att gå mot en renare tillvaro nu. Team Sky är ju uttalat anti-dopning.

Finns fortfarande några svarta moln på himlen. Skitstöveln Bjarne Riis har ju fortfarande inte lämnat tillbaka den gula ledartröjan han stal från Jan Ullrich som iofs förmodligen stal den från Richard Virenque som troligtvis stal den från den riktiga segraren av TdF 1996. Prispallen 1996 var ett tvättäkta kemiexperiment. Ullrich är nästan alla övertygade om att han dopat hela sin karriär utan att åka fast och Virenque var huvudmannen i den stora Festina-skandalen. En av de största dopingskandalerna i TdF:s historia.

Inför säsongen så tycker jag att vi hyllar Team Saxo Bank med det här lilla klippet. Seger före Ära!:



Är det bara jag som tycker att Riis mirakulösa prestation på Hautacam påminner väldigt mycket om Contadors etapp 15, 2009? Minns ni när Contador coastade genom 10%+ kurvor? Jag är lite benägen att ställa mig på Greg LeMonds sida. Han framstår ju ibland som lite för paranoid men han har samtidigt en poäng med att människans kropps är avsedd att tycka att det är jobbigt att cykla uppför en alp i 28 km/t. Oavsett hur vältränad man är.

Jedis kommer nog att fortsätta vara infiltrerade av Sith ett tag till...

0 comments:

Post a Comment